Hoe zit het met de quarantaine?

En dan ben je positief getest. Dat was even flink balen. Ik had het niet zien aankomen. Ik heb me keurig aan de regels gehouden en mondkapjes zelfs gedragen als het niet hoefde. En toch besmet. Hoe dan en waar? Een raadsel.

Ik had me laten testen, omdat ik al vanaf begin oktober wat last had van een lichte neusverkoudheid. Maar dat was niet meteen reden om me te laten testen. Echter omdat ik drie weken later in het weekend wat meer last kreeg en ik ging twijfelen heb ik me opgegeven voor de test. De klachten waren op de dag van de test al een poosje over. Nadat ik positief bevonden werd, kreeg ik een telefoontje van een mevrouw van de GGD. Zij stelde, dat ik dus op 5 oktober al klachten had en daarom hoefde ik verder niet langer in quarantaine. Ik had immers al een poos binnen gezeten en was nu al meer dan 4 dagen klachtenvrij. Ergo. Ik mocht weer buitenspelen. Mijn vrouw moest wel nog 10 dagen in quarantaine blijven! Die had helemaal geen klachten, ook niet vanaf begin oktober. Ik was de draad over de quarantainevoorschriften intussen wel een beetje heel erg kwijt.

Wat wel een dingetje is, is het feit, dat ik omdat ik mij zo lang niet heb laten testen, misschien wel een week of twee besmettelijk heb rondgelopen. Gelukkig heb ik geen vrienden en rekening houden met vijanden doe ik toch al niet.

Gepubliceerd door burroholanda

Ik was locatiedirecteur van een basisschool in de omgeving van Rotterdam. In de afgelopen jaren heb ik veel mis zien gaan in het onderwijs. Vooral de bemoeienis van de politiek en de managers, die meestal zelf nog nooit voor een groep stonden, blijkt desastreus te zijn voor de kwaliteit van het onderwijs. Mijn blogs proberen een beetje inzicht te verschaffen. Maar meestal dienen ze gewoon ook om mijn hart te luchten.

2 gedachten over “Hoe zit het met de quarantaine?

 1. De een houdt zich strikt aan de voorschriften, de ander beklaagt zich over de vrijheidsbeperkingen van dd voorschriften.

  Hygiëne lijkt de oplossing. Al zullen er altijd smeerpoetsen blijven. De opgebouwde weerstand in de al oude zandbak blijf ik koesteren. Al was ik nu automatisch wat vaker mijn handen.

  Mijn overbuurvrouw heeft al de hele maand december last van Corona. Gedurende 2020 gaf zij al aan dat het bij haar op school een zooitje is.

  COVID-19 is en blijft ook in 2021 een lastige tegenstander.

  Ik wens jou en je familie vooral een gezond 2021!

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: