Nederland zakt qua goede smaak door het ijs!

Dat wij dagelijks op televisie, radio en via andere media kunnen ervaren hoe droevig het gesteld is met het beschavingsniveau van een, zo lijkt het wel, stevig groeiend deel van onze bevolking, is voor ieder opmerkzaam mens geen nieuws. Begon het ooit met ranzige roddelbladen zoals Privé, Story en wat er zoal meer aan dit soort veredeld toiletpapier ronddwarrelt, nu zijn het vooral de Shownieuws, Boulevard en zelfs bij tijd en wijle de Jinek en Op1 achtige programma’s, die het volk voorzien van de dagelijkse behoefte aan door elkaar geroerde uitwerpselen.

Ook de TV-kantine is zo’n programma, dat heerlijk gebruik maakt van de techniek van het belachelijk maken van de medemens. En als je als artiest geilt op bekendheid, dan wordt een imitatie in de TV-kantine zelfs gezien als het uiterst te bereiken hoogtepunt in de carrière.

Voortgedragen door de euforie van het succes heeft de TV-kantine, wat mij betreft nu wel stevig de plank misgeslagen. De persiflage van prinses Amalia is wel het dieptepunt. De makers van de TV-kantine hebben totaal geen begrip voor de impact van deze volslagen, randdebielige actie.  En ik vertik het ook om het hier nog eens uit te leggen. Als je dit niet begrijpt, dan mis je alle benodigde hersencellen om überhaupt enigszins op niveau te kunnen deelnemen aan een beschaafde maatschappij.  En wat nog veel erger is? Een artiest, die onheus is neergezet, kan zich nog verweren. Maar Amalia kan dat niet. Puur pestgedrag. Dat is het!

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Nederland zakt qua goede smaak door het ijs!

 1. Hieruit maak ik op dat ik niets mis met mijn gebrek aan tv-interesse.

  Ze wordt genoeg de hemel in geprezen, soms heeft een mens ook eens kritiek nodig.
  Een prinses heeft toch zeker maling aan beschimping? Ik heb het niet gezien, en zou er ook niet naar kijken, maar lijkt me beter dat zij er maar om lacht, of zich er zelfs niets van aantrekt, want staat ze niet sowieso boven het “gewone volk”?

  Like

 2. Ik wil even ander ijs-onderwerp aanroeren.
  De huidige koude en zelfs vorst geeft Elfstedenkoorts prikkels aan veel mensen.
  Corona voorschriften verbieden het schaatsen.

  Nee, tv kijk ik nog steeds niet.
  En deze blogpost onderschrijft mijn keuze.

  Toch voorspel ik heel veel gereutel over het verbod en de wens tot schaatsen in de genoemde tv-programma’s.

  Warme groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: