Rot mentaliteit!

In verband met mijn vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis ben ik bezig met het verzorgen van een korte opleiding voor nieuwe chauffeurs, die op de rolstoelbussen van het Rode Kruis ingezet gaan worden. Leuk werk om zo’n opleiding te bedenken en uit te voeren. Ik word hierbij geholpen door een ploeg ervaren chauffeurs, die de rol van instructeur op zich hebben genomen. Het kost hen veel vrije tijd, maar ze doen het graag. Het is voor het goede doel.

De laatste weken worden we in toenemende mate geconfronteerd met kandidaten, die het niet zo nauw nemen met de eisen vanuit de opleiding en het naleven van de gemaakte afspraken.

Het is niet te bevatten wat voor wangedrag sommige van die kandidaten aan de dag leggen. De  e-learning niet maken en toch eisen, dat ze de praktijklessen moeten volgen. De e-learning door een ander, die wel begrijpt wat er staat, laten maken en dan het resultaat onder eigen naam inleveren. Doorgeven aan het districtsbestuur, dat ze de opleiding hebben afgerond en ingezet kunnen worden als chauffeur, terwijl ze nog geen les hebben gevolgd.

En ook regelmatig worden we geconfronteerd met kandidaten, die één of meerdere keren zonder bericht wegblijven voor de praktijktraining.  Het interesseert dit soort types blijkbaar geen barst, dat er een instructeur speciaal voor hen aan het werk is gegaan en dat er een bus, speciaal voor hen is onttrokken uit de hulpverlening.  En als je hen erop aanspreekt, dan krijg je stupide opmerkingen zoals; “Het is mij totaal ontschoten en daardoor was ik verhinderd.”  Gelukkig betreft het een kleine minderheid van de kandidaten. De meeste kandidaten tonen inzet en fatsoen. Het Rode Kruis kan op dat soort mensen bouwen.

Maar die minderheid, mag van mij door het afvoerputje.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Eén opmerking over 'Rot mentaliteit!'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: