Geknecht of juist Verzorgd?

Vanavond werd er door ons Kabinet opnieuw een persconferentie gegeven. En opnieuw bleek, dat men de zogenaamde Lock down maatregelen slechts in heel beperkte mate wilde verlichten.  

De winkels mogen wat meer klanten toelaten. Hoeveel en hoe is nog niet bekend, maar er gloort wat licht. De horeca blijft gesloten. Terrassen open?  Nou? Noch even niet. De avondklok en mondkapjesplicht blijven onveranderd staan.

Met de onderbouwing van al die maatregelen hebben we steeds meer moeite. De avondklok heeft bewezen effect, zo luiden de woorden van onze regering. Hetzelfde geldt voor het verplichte gebruik van die mondkapjes. Maar ik zie die onderbouwing niet. Ik lees de onderbouwing nergens. Het enige argument, dat men alsmaar herhaalt is, dat de cijfers het uitwijzen. Welke cijfers? En hoe dan? En waar kan ik die onderzoeken vinden en verifiëren?

En nu komt er ook opeens in het nieuws, dat één van die vaccins eerst niet werkte voor zestigplussers, maar nu opeens wel. En dat zegt de gezondheidsraad. Maar hoe weten ze dat? Op zo’n korte termijn is het immers volstrekt onmogelijk om een echt goed dubbelblind, wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Het lijkt erop alsof men maar roept wat er in de kraam te pas komt.

Regeren op basis van lege frasen. Dat moet ze toch een keertje opbreken?

Ik ga er niet aan meedoen, maar ik begrijp, dat er steeds meer mensen zich verzetten tegen het structuurloze beleid van onze regering. Ik ben nu eenmaal een ‘brave burger’, die vaak een beetje bang is om het toch fout te hebben.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

3 gedachten over “Geknecht of juist Verzorgd?

  1. Ik las in de krant dat er momenteel geen griepgevallen zijn en dat zou een bewijs kunnen zijn dat de maatregelen werken. Voor de rest zijn het wat mij betreft allemaal losse flodders. Je gaat je ook afvragen hoe lang dit nog houdbaar is, want veel mensen en ondernemeningen staat het water aan de lippen.

    Like

  2. Als crisismanagers zijn Mark Rutte en Hugo de Jonge door het ijs gezakt.

    Vreemd genoeg heeft dit te weinig invloed op de keuzes die mensen maken in het stemhokje ….

    Bezorgde groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: