Hypocriet?

Wat hebben we toch een verschrikkelijke hoeveelheid hypocrisie in en om ons Parlement mogen waarnemen.  Roomser dan de paus viel de ene na de andere politicus over het zinnetje betreffende de heer Omtzigt. De niet al te intelligente opmerkingen en handelingen van onze MP maakten de zaak er niet veel fraaier door.

Maar waar praten we nu over? In elk bedrijf, van klein tot groot, gebeuren deze dingen. Overal waar leidinggevenden strategisch beleid moeten opstellen, vinden gesprekken plaats over de individuele rol, die medewerkers zouden kunnen vervullen. Overal worden insinuaties geuit en proefballonnetjes opgelaten en overal komen diezelfde smerige spelletjes steeds weer voor. Het is nu eenmaal zo. De mens is niet goed en ook lang niet altijd fatsoenlijk.

Dus, dat die politici deze spelletjes ook spelen is niet vreemd. Wat wel behoorlijk verwerpelijk is, dat politici, wiens eigen handen allesbehalve “schoon” zijn, zo verschrikkelijk hoog van de toren blazen en wat minstens zo verwerpelijk is in deze situatie is dat men daar niet even hard op wordt afgerekend. Meneer Baudet is hiervan een prachtig voorbeeld. Mevrouw Kaag, die het pluche van het MP-schap ruikt, speelt een even grote ‘rattenrol’ door te roepen, dat “de wegen zich scheiden”.

Het enige verschil met de echte wereld is, dat de politici wat gemakkelijker worden ontmaskerd door de buitenwereld. Er wordt immers veel meer op hen gelet.  In het bedrijfsleven gaat het een flink stuk stiekemer.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Hypocriet?

  1. Als het ergens anders erger is vind ik het daarmee nog niet goed. Men kan niet tegen de journalisten zeggen dat er niet over is gesproken terwijl dat wel zo is. Dat hoort in geen enkel bedrijf, ook niet bij de overheid.
    En dat onze wegen scheiden was alleen op dat punt, daarvoor liepen ze samen, ook op dat punt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: