Milieuactivisten draven vaak door.

De wereld schoon achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.”

Ik las onlangs een blog van een door mij zeer gewaardeerde medeblogger. Hij beschreef de gevolgen van de Corona crisis op het milieu. Het werd een opsomming van voordelen van het verminderd gebruik van de auto en het online vergaderen. De “heilige koe” was immers een vervuilend apparaat, dat de meeste mensen eigenlijk helemaal niet nodig hebben en blijkbaar verzinnen die mensen allerlei smoesjes om het gebruik ervan te rechtvaardigen. Het openbaar vervoer zou een prima alternatief zijn als je toch zo nodig het huis moet verlaten. Overigens zorgt het toegenomen gebruik van pc’s en beeldschermen ook weer voor een aanslag op het milieu.

Ik ben inderdaad ook van mening, dat het niet goed gaat met het milieu en dat wij daar best wel veel aan moeten doen. Echter, dat wij als roependen in de woestijn, dit als voorlopers in de wereld zouden kunnen beïnvloeden is voor mij een utopische en onhaalbare gedachte. Natuurlijk zijn er veel landen, die in relatie tot ons landje grotere stappen zetten op het gebied van de klimaatverbetering, maar de druppel van Nederland verdampt totaal als je kijkt naar de enorme vervuiling, die andere landen veroorzaken. Ik ga niet eens voorbeelden opsommen omdat je deze meer dan genoeg in de reguliere pers kunt teruglezen.

En dat ik dan mijn auto zou moeten inleveren, terwijl er in Afrika, Amerika en Azië miljoenen oude, vervuilende roestbakken rondrijden, gaat mij een aantal bruggen te ver. Die van mij voldoet aan alle milieueisen  en dan zou ik met de bus moeten?

Ook de slogan, dat ik dat zou moeten doen om ervoor te zorgen, dat onze toekomstige generaties nog een leefbare aarde hebben, doet mij helemaal niets. Het begrip Rentmeesterschap is voor mij  hol en zonder enige betekenis, zo lang de huidige jeugd er helemaal geen bal om geeft. Kijk maar even hoe men de parken en de natuur achterlaat na een dagje uit. Of hoe men de huurscootertjes voor oud vuil achterlaat.  Natuurlijk zal dat ook wel onze schuld zijn. Waarschijnlijk hebben wij onze kinderen niet goed opgevoed. Het zal best.

Maar mezelf nu het openbaar vervoer insturen voor die natuurvernielers is een “no go”.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: