Deal er maar mee!

Op het half volle parkeerterrein bij het fraaie Delta Hotel in Vlaardingen stond ik foto’s te maken van een daar aangemeerd werkschip. Het schip had zichzelf (!) en de aan dek staande kranen helemaal omhoog getakeld. Een indrukwekkend nautisch staaltje.

Mijn rust werd verstoord door twee aankomende auto’s. Een fraaie zwarte BMW en een even zwarte Volkswagen Golf.  In beide auto’s zag ik, in mijn ogen, jonge jochies met een getinte huidskleur en de onafscheidelijke petjes.  Zonder aarzeling werd er naast mijn auto geparkeerd. Ze lieten slechts een parkeervak open.

Daarna gingen beide portieren open en de kereltjes liepen zonder mondkapjes op elkaar af en begonnen aan een paar ingewikkelde handgroeten. Tijdens die groet gaven ze een aantal zakjes aan elkaar en kregen daar overduidelijk een aantal bankbiljetten voor terug. Dat ik daar stond met mijn camera deed hen niets. Dat er op afstand nog meer mensen stonden te kijken naar deze toch wel luiduchtige ontmoeting, deed hen niets.  Ze riepen elkaar nog iets toe en reden vervolgens met piepende banden en zwaar motorgeronk van het hotelterrein af.

Tja, die nieuwe culturen in ons kikkerlandje hebben zo hun eigen gewoonten.  Ik zelf koop mijn thee liever in de supermarkt.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: