Breaking News!!

Deze week las ik in het lokale nieuws, dat een van de openbare basisscholen in Vlaardingen een bibliotheek had ingericht. In nauwe samenwerking met de plaatselijke bibliotheek was men tot een afgewogen keuze gekomen van boeken, die voor hun leerlingen geschikt zijn. Dat kunnen leerkrachten van tegenwoordig namelijk niet meer zelf. Die hebben al lang geen verstand van lezen meer.  De bibliotheek was uniek van opzet en enkel en alleen toegankelijk voor de leerlingen van het eigen kindcentrum. Dus mocht je er gebruik van willen maken, dan moet je daar wel leerling worden. Of dat niet slim is van die schooldirectie, hè .

Gelukkig, dat er nog scholen zijn, die het bevorderen van het lezen als prioriteit zien. Zeker in een tijd, dat de onderwijsinspectie heeft vastgesteld, dat het leesniveau van onze jeugd in de afgelopen jaren enorm gekelderd is. Het kan haast geen toeval zijn, dat die bibliotheek er nu komt.

En nu maar hopen, dat de school ook trucs en een strategie heeft om de smartphones, IPads en andere tablets uit de handen van hun leerlingen te rukken en deze te vervangen door een leuk boek uit de eigen, unieke schoolbibliotheek. Ik ben benieuwd. Waarschijnlijk begint in Vlaardingen de revolutie.

Overigens meen ik me vaag te herinneren, dat mijn school in 1975 ook al een schoolbibliotheek had.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: