Medelijden.

Een diepe zucht slakend keek de pas afgestudeerde psychologe met een uiterst begripsvolle blik in de camera van het NOS journaal. Terwijl de gemeentereiniging bezig was de rokende autobanden te verwijderen en de glasscherven van de kapot gegooide winkelruiten op te vegen, vervolgde zij haar antwoord aan de interviewer. Op de achtergrond behandelde een ambulancecrew nog een paar agenten, die getroffen waren door bakstenen en de brandweer bluste de in brand gestoken bankjes op het plein.

Ze kunnen er niets aan doen hè. Ze hebben net een hele moeilijke periode achter de rug waarbij zij zich van alles moesten ontzeggen. Ze mochten niet naar school. Ze mochten hun vrienden niet bezoeken en waren dus veroordeeld tot totale eenzaamheid op hun zolderkamertje. Ze konden niet stappen want de kroegen en clubs waren gesloten. Nee, hun gedrag bij al die rellen van de laatste dagen is volkomen te begrijpen en de agressie tegen de politie? Tja, die vertegenwoordigde immers alles was hen aan banden legde. Het is volkomen logisch, dat dit gebeurt en we kunnen rekenen op nog veel meer relletjes.”

De NOS medewerkster was het er roerend mee eens en gaf terug naar de studio.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: