Wat is vrijheid als het om vaccineren gaat?

Wij spreken van vrijheid als we het hebben over het recht op zelfbeschikking over het eigen lichaam. Je mag zelf beslissen of je een bepaalde vaccinatie neemt of niet. Dat geldt voor de ouders van pasgeborenen, die bepalen of hun kind wel of niet ingeënt wordt en dat geldt voor de mensen, die wel of niet de Corona vaccinatie nemen.

Als je ervan uitgaat dat na volledig ingeënt te zijn, je niet meer ernstig ziek wordt en beduidend minder kans hebt om in het ziekenhuis of zelfs op de IC terecht te komen, dan heb je nog steeds de kans, dat je wel besmet raakt en ook wel nog steeds anderen kunt besmetten.

Het enige verschil met jezelf niet laten vaccineren is dus, dat je zelf minder ziek wordt. Mooi! Er is dus geen conflict. Een ander hoeft jou niets te verwijten.

Dan speelt er nog wel een klein ander dingetje mee. Door zoveel mogelijk mensen te laten vaccineren heb je een kans, dat het virus wordt teruggedrongen. Dat is voor velen het ultieme doel. Maar de vraag is of we dat stadium ooit kunnen bereiken. Het lukt ons immers ook niet met het griepvirus en ook niet met het Ebola en het Mers virus. Dus vaccineren is geen recept voor het uitroeien van een virus.

Als je geen vaccin wilt, dan heb je dus alle vrijheid om het risico te lopen zelf veel zieker te worden, dan nodig is.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: