Modieuze kletspraat.

Ik kreeg onlangs bij mijn huidige opdrachtgever een tekst onder ogen, die hoorde bij een vacature voor leidinggevende. De tekst veroorzaakte bij mij instant obstipatie in combinatie met nog wat andere zaken, die een toiletbezoek logisch maken.

Dezelfde teksten vind je ook terug in het onderwijs. Bijvoorbeeld als men op zoek is naar een nieuwe directeur.

Een hele mooie uitdrukking was, dat men op zoek was naar een kandidaat, die het verschil zou maken. En hij of zij moest dat verschil ook gaan maken samen met de andere managers.  Ik vraag mij dan altijd af over welk verschil men het heeft en waarmee dat verschil dan gemaakt moet worden. Helaas werd dit niet vermeld.

Er werd verder gezocht naar een kandidaat, die vanuit de eigen kracht ook de medewerkers „in hun kracht zou kunnen zetten”. Een kleine zoektocht op internet voorzag mij niet echt van informatie over wat voor kracht dat dan zou gaan. Spierkracht?  Het zal wel iets met iets geestelijks te maken hebben, vermoed ik. In elk geval was ik alweer halverwege de badkamer.

Daarnaast moest de kandidaat „meedenken op de tandem van het bestuur” en organisatiesensitief zijn. En verder moest hij/zij als „spin in het web” het „beste uit zichzelf en uit anderen halen”. Wat dat „beste” dan weer was, stond er niet bij.

Het allerbelangrijkste vond men echter, dat de kandidaat „verbindend” moest zijn. Van deze laatste begrijp ik nooit ene bal! Als je goed om je heen kijkt in de managerswereld, dan is het actief werken aan teambuilding en versterken van de onderlinge cohesie wel het allerlaatste waar die moderne managers verstand van hebben. Ik schreef er al eens over in een vorig blog.

Of ze moeten met verbinden het vastbinden van stroppen om de nekken van de medewerkers bedoelen.

Dat zou ook nog kunnen.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Modieuze kletspraat.

  1. Ik begrijp dan weer niet goed wat dat toch is met de omgekeerde komma`s. In het Nederlands zijn komma`s altijd hetzelfde, en als men gaat citeren zet men er eerst twee onder ,,en aan het eind twee boven” Komma`s op de kop kennen wij niet en willen wij ook niet kennen, het staat ontzettend lelijk en laat het alsjeblieft Engels blijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: