We slaan door!

Vandaag las ik in de krant, dat de Academy, die de Gouden Kalveren toewijst heeft besloten om de aparte Kalveren voor mannen en vrouwen af te schaffen en het Gouden Kalf gender neutraal te maken. En dit ook nog zonder overleg met de leden! Reden genoeg voor de acteur Yorick van Wageningen om onmiddellijk uit de Academy te stappen.

Het is het zoveelste voortvloeisel uit de LHGTBI+ waanzin waar we tegenwoordig mee worden geconfronteerd. Overigens wordt die term met de dag langer, omdat er steeds meer mensen met een andere geaardheid ook opgenomen moeten worden in die regenboogcult. De plus kun je momenteel nog vervangen door A (aseksueel), P (Panseksueel) en S (Straight Allies.  Nee! Geen Aliens). Er schijnt ook nog een Q bij te horen. Die blijf ik een beetje vreemd vinden. En er zullen er ongetwijfeld nog wel een stuk of wat bijkomen. Er zijn trouwens nu zelfs ook al steden, die regenboog zebrapaden hebben gemaakt! De waanzin ten top. En dat van mijn belastinggeld.

Natuurlijk begrijp ik dat iedereen gezien en erkend wil en moet worden als mens met zijn eigen geaardheid. Maar als je als T of A mens boos wordt op de cabaretier, die zijn of haar zaal aanspreekt met „Goedenavond dames en heren”, dan zit je inderdaad ook nog eens niet goed in je vel.

Ik heb nog geen cijfers gezien van het aantal LHG. enz., enz. mensen, die zich ook echt druk maken over het feit, dat de overheid hen een brief stuurt met de aanhef van, „Geachte mevrouw/mijnheer”, maar ik kan mij niet voorstellen, dat dit om aantallen gaat, die het daadwerkelijk rechtvaardigen, dat we de hele maatschappij om hen heen gaan veranderen.

Het lijkt erop, dat we met z’n allen weer luisteren naar de hardste schreeuwers. Zou het trouwens niet logischer zijn geweest als men het aantal verschillende Gouden Kalveren juist had uitgebreid? Dan zou je als acteur tenminste dubbele erkenning krijgen. Erkenning voor jouw acteerprestaties en erkenning voor jouw gender.

Terugdraaien dus, dat rare besluit.

Advertentie

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Eén opmerking over 'We slaan door!'

 1. Ook in mijn buurt is een regenboogzebra geopend. Min of meer richting de Taibah Moskee, maar vooral helemaal op een stoep evenwijdig aan de straat. Modieus gekunstel!

  Een kennis van mij was op een gegeven moment fel tegen de aanhef Geachte Mevrouw, Meneer. Alles wat met gender te maken had moest neutraal worden.

  Ach, laat mij maar lekker ouderwets zijn. En als ik de verkeerde aanspreektitel gebruik mag men mij gewoon corrigeren.

  Terechte blogpost!

  Instemmende groet,

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: