Ik kreeg een pak slaag.

Een van de bloggers die ik volg, sprak mij in een reactie aan op het feit, dat ik de aanhalingstekens en dubbele komma’s voor en achter quotes verkeerd gebruikte. Ik tik namelijk al jaren, uit gemakzucht, de komma’s op de Engelse manier. Ik had er mij eigenlijk nooit zo druk om gemaakt en werd een beetje pissig op die man, die mij hierop bekritiseerde.

Mijn kinderachtige reactie naar hem toe was, achteraf bekeken, best wel een verkeerde. Maar omdat ik me realiseerde, dat hij gelijk had, ben ik wel driftig op zoek gegaan naar hoe je die kommaatjes vooraan, dan wel goed uit het toetsenbord krijgt. (Alt 8222) .

Zijn reactie op mijn foute houding, was hard en rechtvaardig. Los van het feit, dat hij twijfelt of ik ooit wel directeur ben geweest en dat hij van mening is, dat basisschool directeuren niet eens echte directeuren zijn, wees hij mij op nette manier terecht over mijn „op de man spelen”.

Het was wel even „ van Auw!”, maar ik verdiende het. Vaak is het nodig, dat een ander jou even een spiegel voorhoudt.

Hij heeft mij overigens wel nog toegewenst, dat ik, wat hem betrof, beter dood kon gaan. Dat was dan weer even minder.

Ik blijf zijn stukjes overigens wel volgen, maar zal wat voorzichtiger zijn bij het sturen van reacties.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: