Meteen afzetten!

Gisteren kwam uitgebreid in het nieuws, dat Staatssecretaris van justitie en nog wat, Ankie Broekers-Knol, het in haar hoofd had gehaald om op eigen houtje de wet even te omzeilen, door de regelgeving omtrent de asielzoekers aan te passen. En dat ook nog zonder de Tweede Kamer hierover te informeren.

Deze inhoudelijke keuzes, die er duidelijk op gericht zijn om het opzettelijk naar een ander land sturen van je kind, zodat je dan zelf in het kader van de „gezinshereniging” er achteraan kunt komen, tegen te gaan, zijn nog enigszins begrijpelijk. Al zorgt het er in de praktijk voor, dat betreffende kinderen hun ouders best een poosje zullen moeten missen. Maar dat vinden deze asielzoekers blijkbaar niet echt vervelend.

Deze keuze is daarnaast inderdaad een politieke keuze om de rechtse kant in de Kamer en in het land tevreden te houden over het asielzoekersbeleid in het algemeen.

En daar gaat het dus ook fout. Want die rechtse kant in de Tweede Kamer zal deze staatssecretaris waarschijnlijk niet naar huis sturen. Het is de zoveelste keer, dat een bewindspersoon wegkomt met onvolledig of verkeerd informeren van het Parlement. Zelfs op het gebied van de basisregels van onze democratie en de basisregels, die gelden voor het gedrag van Regering en Kamer, is dit landje vervallen tot een corrupte bananenrepubliek.

Vroeger was dit soort gedrag een doodzonde, die Kamerbreed leidde tot een motie van afkeuring of wantrouwen.

Het enige, dat een Parlement in dit geval nog kan doen, zij is namelijk al demissionair, is haar meteen naar huis sturen.

Gaat niet gebeuren. Onze volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen immers alleen nog  zichzelf.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Meteen afzetten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: