WAANZIN!!

Ik heb met genoegen kennis genomen van het meest recente nieuws over de overval in mei jl. op een waardetransport in Amsterdam Noord. Het schijnt, dat het openbaar ministerie moeite heeft om te bewijzen, dat de dames en heren criminelen tijdens hun vlucht ook daadwerkelijk gericht hebben geschoten op de politieagenten.

Het zou namelijk zo maar kunnen, dat zij hun zware wapens alleen maar als klapperpistooltjes hebben gebruikt en van niets anders beschuldigd kunnen worden, dan het veroorzaken van wat geluidsoverlast.

Met een beetje mazzel worden straks de achtervolgende politiemensen veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens poging tot moord op die zielige crimineeltjes.  Blijft het feit, dat die zielige criminelen ook nog worden beschuldigd van een gewelddadige overval, waarbij zij gedreigd hebben met die zware wapens. En ze hebben ook nog het een en ander gestolen. Maar dat is gelukkig ook nog niet zo simpel te bewijzen. Hun advocaten gaan vast voor een taakstraf.

En dat is ook niet zo gek in dit land, waar je immers wegkomt met een taakstraf van 240 uur als je dronken achter het stuur zit en iemand dood rijdt.

Het is, dat ik mijzelf er te oud voor vind, maar crimineel zijn in dit land is echt geen onaantrekkelijke job.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: