Schande!!

Vandaag meldt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, dat de Groningers uiterlijk in 2023 te horen krijgen of hun huis wel of niet in aanmerking komt voor versterking. Dit uiteraard naar aanleiding van de ontstane schade door aardbevingen. Deze zaak loopt al vanaf ongeveer 2012 en de media hebben er al heel lang over bericht.

Het is werkelijk onbegrijpelijk, dat deze mevrouw het bestaat om al deze Groningers opnieuw met de vlakke hand een enorme klap in het gezicht te geven. Nog eens twee jaar in onzekerheid. Nog eens twee jaar niet in staat zijn om de waarde van je huis opnieuw op peil te krijgen. Je kunt het wel een wonder noemen, dat er nog steeds geen Groninger doordraait en weet ik veel wat voor onheil aanricht. De gemiddelde Jihadist blaast zichzelf en zijn omgeving voor beduidend minder naar de Gallemiezen.

Ze mogen daar in Den Haag van geluk spreken, dat de doorsnee Groninger een rustig, meegaand type is, die zich netjes aan de wet- en regelgeving houdt. Mevrouw Ollongren zou zoiets eens moeten flikken bij Amsterdammers of Hagenezen. Maar ja, alles wat zich afspeelt buiten de Randstad is voor het Haagse pluche onbelangrijk en minderwaardig. De nog steeds niet opgeloste schade aan huizen en infrastructuur in Zuid Limburg is hiervan ook al weer een schrijnend voorbeeld.

Bij onze politici geldt de regel, dat je het gepeupel in de „buitengebieden” af en toe even moet bezoeken, ze een aantal vage toezeggingen moet doen en dan ben je weer een poos van hen af. Het meest ultieme voorbeeld van minachting voor de Groningers kwam onlangs uit de mond van onze minister president himself, toen hij opmerkte, dat de politiek al zoveel had beloofd aan de Groningers en uiteraard niet was nagekomen, dat hij nu maar helemaal niets meer aan hen ging beloven.

Ik houd mijn hart vast bij de gedachte, dat we straks weer vier jaar te maken krijgen met dit leugenachtige stelletje bestuurders.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Eén opmerking over 'Schande!!'

 1. Diezelfde zorgen deel ik met jou!

  Nederland is een rijk land. Het verkochte en verstookte Groninger Aardgas heeft ons land verwarmd en rijk gemaakt.

  Ons land verdient betere bestuurders!
  En Groningers verdienen meer respect!

  Bezorgde groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: