De paniek slaat toe!

De meest recente persconferentie van ons kabinet maakt het overduidelijk, dat de deskundigen in paniek zijn geraakt. Alle plannen en maatregelen hebben in de afgelopen twee jaren er niet toe geleid, dat wij ook maar enigszins uitzicht hebben op het einde van de pandemie. Een hoog percentage geprikte medemensen bracht niet de beoogde veilige situatie en de huidige nieuwe, zeer haastig ingevoerde lockdown geeft aan, dat wij weer terug bij af zijn.

Ik geloof zondermeer, dat gevaccineerd zijn ervoor kan zorgen, dat je minder ziek zou kunnen worden. Maar het is ook wel duidelijk, dat gevaccineerd zijn geen garantie is, dat je niet heel flink ziek kunt worden of zelfs kunt overlijden.

Het onder controle krijgen van het virus is dus een illusie gebleken. En zelfs als een virusvariant lijkt af te nemen, dan staat een volgend virus, dat nog besmettelijker is, klaar om ons allemaal opnieuw te belagen. De ene aanval volgt op de andere en in die zin is het inderdaad een oorlog geworden.  We mogen ons oprecht flink zorgen gaan maken over de “killervariant” , die mensen in rap tempo zal doden, zonder, dat er ook maar een werkend vaccin is ontwikkeld.  Veel filmmakers hebben daar in het verleden al een behoorlijk, gruwelijk toekomstbeeld van geschilderd. Gelet op de huidige onmacht ten opzichte van de Omikron variant mogen wij ons oprechte zorgen gaan maken. De haast machteloze uitroepen van onze bestuurders, dat het halen van de boosterprik het enige redmiddel voor ons volk zal zijn, spreekt boekdelen.

En nu?  Tja, geen idee!  Kilo’s mondkapjes inslaan, rubberen handschoenen aan zodra je naar de supermarkt gaat, zandzakken voor de deur en liters, heel veel liters whiskey, denk ik.

©Herman Stel dec.2021

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “De paniek slaat toe!

  1. Ik heb een flesje Quadruppel Poorter geopend. Maar ik begrijp dat ik mijn voorraad Malt Whisky moet aanvullen?

    Ook ik heb het idee dat we in een heel duister en somber filmscript terecht zijn gekomen….

    Bezorgde groet,

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: