Veel te gemakkelijk!!

Het is veel te gemakkelijk om achteraf kritiek te leveren op dingen, die fout gingen of anders uitkomen dan is beloofd of voorgespiegeld. Dus, dat moet je ook niet doen. Al wordt het ons in deze barre tijden niet gemakkelijk gemaakt.

Zo is het te gemakkelijk om minister Hugo de Jonge af te branden op zijn belofte, dat voor het eind van het jaar alle zestig plussers hun boosterprik zullen hebben ontvangen.  Een mooie belofte, maar de bureaucratie in dit land, de over geprotocolleerde samenleving, verhindert dat gewoon. Huisartsen, die met pensioen zijn hebben immers geen verstand van injecties geven. Eigen spontane initiatieven om in de vrije tijd de eigen patiënten te gaan “boosten” zijn uit den boze. Dat weet toch iedereen. Dat kun je Hugo echt niet kwalijk nemen.

Het is ook wel echt heel gemakkelijk om de G.G.D. de schuld te geven van de traag verlopende boostercampagne. Het kost nu eenmaal veel tijd om de eerder gesloten priklocaties weer opnieuw in te richten. In sommige gevallen hebben de gemeenten nu eenmaal aan sportverenigingen beloofd, dat zij meer recht hebben op het gebruik van de sporthal dan de G.G.D. En de nood is toch niet zo hoog, dat er sprake kan zijn van het vorderen van die locaties. Welnee, dat begrijpt toch iedereen. Dat kun je onze regering niet kwalijk nemen.

En dat we zouden zeggen, dat het inrichten van bepaalde priklocaties een beetje traag of knullig verloopt is ook wel heel erg gemakkelijk. Zo’n bedrijf, dat de vloer van de sporthal moet leggen heeft nu eenmaal niet meteen twintig man klaar staan voor die job. Nee, dat werk is een secuur werkje, dat je niet even kunt laten doen door bijvoorbeeld een compagnie soldaten van de genie. Die zijn daar niet voor opgeleid en zouden dan toch wel eerst een cursus moeten volgen. Dat begrijpt toch iedereen. Een brug bouwen over een rivier is wel even een ander klusje dan vloerplaten tegen elkaar leggen. Toch?

Ons land slaat zich op de borst als we het hebben over kwaliteit leveren op logistiek gebied. Echter deze relatief eenvoudige klus, waar we ook vorig jaar al veel ervaring mee op hebben gedaan, gaat onze mogelijkheden te boven en dus moeten meneer en mevrouw Jansen uit Schiedam hun prik gaan halen in Den Haag en kunnen daar pas half januari terecht en moet de helft van de zestigplussers een computercursus gaan volgen voor het online maken van afspraken, omdat in deze tijd van hoog technische ontwikkelingen wij het niet voor elkaar krijgen om telefonische afspraken goed te regelen.  Overigens kunnen meneer en mevrouw Jansen ook niet meer samen komen voor de prik. Hij mag om negen uur ’s ochtends komen en zij om half tien ’s avonds.

Verdorie. Nu zit ik per ongeluk toch weer kritiek te leveren.

  © Herman Stel dec. 2021

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Veel te gemakkelijk!!

  1. Misschien heb ik nooit goed geleerd om begrijpend te lezen, maar kritiek las ik in jouw stuk niet.
    Kritiek heb ik met name op de GGD omdat ze vinden dat mensen niet naar het buitenland moeten gaan voor een booster. Volgens GGD is dat niet verstandig omdat ze dan geen bewijs van de prik hebben. Mijn idee was eigenlijk dat die mensen zich wilden beschermen tegen ernstige gevolgen van het virus. En dan is het alleen maar aan te bevelen. Hun argument vind ik nogal zwak.

    We zullen zien wat wijsheid is, immers: wijsheid komt altijd achteraf. Alleen… wordt die wijsheid ook herkend?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: