Beste meester,

Uit een ver verleden en een ander dorp. Een echte reactie. Wel een beetje aangedikt.

Beste Meester,

Ik schrijf deze brief aan uw vanwege dat het moest van mij vader.
Mij vader heb op televisie gehoort, dat wij in school nu ook spaanse les moge krijge. En alsdat wij weer naar Gran Kanarie op vakansie gaan en ze daar spaans praten, wil mij vader dat ik ook spaanse les moge krijge.
Mij vader en moeder zegge dat uw beeter geen Engels meer mag geve. Dat versta ik allang en se hebbe ondertituls.
Mij vader seg alsdat u geen spaansu lesse ken geve , ik naar een betere school mag gaan. En dat is wel goed . Op de Pantarijn in de oostwijk geve ze wel spaans en op die school kenne ze tog al beter les geve, als u.(seg me vader !)
En van de kinderen daar kan ik er ook al een hele hoop. Tussen al die kindere op de Pantarijn ken ik veel beter lere, seg me vader, omdat ze daar allemaal blank zijn, net so als wij
Trouwes, daar zitte toch al veel meer kinderen als bij ons op school. Mij vader seg dat dat kom doordat ze daar veel leuke extra dingen doen. Veel schoolreisjes hebbe ze daar en ook tegnieklessen en ook sociale voeding of zo iets. Mij vader seg, dat u veel te veel tijd taalles geef. En ook tefeel rekene.
U ken tog veel beter Spaanse lesse geve. Dan wor onze school ook een goeie school net als de pantarijn.( seg me vader!). Mij vader gaat later stemmen op minister mariette van Hoeven. Hij seg dat de ministur ook naar Gran Kanarie op vakansie gaat.

Groete van mijn en me vader.

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Eén opmerking over 'Beste meester,'

  1. Prachtig!

    Een brief om in te lijsten en te bewaren.

    PS: op dit moment ben ik taalcoach voor een Spaanse jongedame. Zelfs haar spelling is met zelfstudie (nu 1 jaar in Nederland ) beter.

    Vriendelijke groet,

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: