De Jensen Show

Ik heb gisteren eens een tijdje naar de website van Jensen gekeken. De vroeger redelijk populaire presentator wordt tegenwoordig in de televisiewereld verguisd en is daarom zijn eigen station op internet begonnen. De kleurrijke site oogt op het eerste gezicht gezellig en speels. Maar dat gaat snel over als de man zijn mond open doet. Er werd een ellenlange monoloog over de kijkers uitgestort, waarin Jensen zijn best deed om het gebruik van mondkapjes te ridiculiseren en en passant zijn T-shirts enzovoorts te promoten. Hij maakte hierbij knap gebruik van overal vandaan verzamelde filmpjes en aan elkaar geplakte quotes. Opvallend was, dat hij regelmatig vastliep bij het uitbraken van de eindeloze herhaling van niet onderbouwde stellingen. Ook viel op, dat hij toch wel wat spraakproblemen heeft. Het woord “Covid” kreeg hij niet onbeschadigd uit zijn mond.

Wat mij ook verbaasde was, dat hij , gekleed in een van zijn eigen T-shirts er zo slank uitzag. De omvang van zijn lijf paste in het geheel niet bij de omvang van zijn hoofd. Ik vermoed, dat er toch wat technische trucjes zijn toegepast. 

Na tien minuten kijken was ik het wel zat. De hele Covid ellende werd door hem ontkend en alle betrokkenen waren volgens hem samenspannende criminelen, die bezig waren de hele maatschappij te ontwrichten.

Pas op! Als je lang naar dit soort types luistert, loop je het risico, dat je ze gaat geloven. Of geldt dat ook voor het dagelijks kijken naar programma’s zoals Op1, Jinek en dergelijke?

Naast de regels “Draag een mondkapje, houd anderhalve meter afstand en was je handen stuk”, komt er nog eentje bij. “Blijf zelf nadenken!”

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

Eén opmerking over 'De Jensen Show'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: