Milieubeheer. Een groot goed!

Vanaf vanochtend 8 uur lopen er twee gemeentewerknemers door onze wijk. De een met een bladblazer en de ander heeft een net zoveel lawaai makende onkruidborstel. Met een domme, lege blik in de ogen zijn zij nu al vier uur bezig de rust in de wijk om zeep te helpen. Intussen blazen hun apparaten naast de meer dan 100 Decibel ook nog eens zichtbare benzinedampen over straat.

Er zit geen structuur in hun werk Ze zijn de ene keer apart van elkaar bezig en de andere keer loopt de bladblazer achter de borstel aan en blaast al het stof en het onkruid in de privétuinen van de bewoners. Er komt ook geen borstelwagen achteraan om al het losgemaakte vuil en onkruid weg te zuigen. Waarschijnlijk hebben ze deze twee mensen ingezet in het kader van de werkverschaffing. In elk geval mag de hele wijk genieten van de herrie.

Of zou er toch een visie op planmatig handelen achter zitten?

© Herman Stel 14-06-2021

Gepubliceerd door hermanstel55

Ik ben gepensioneerd directeur van meerdere basisscholen in het westen van ons land. Mijn werk heb ik meer dan 44 jaar met heel veel plezier en enthousiasme uitgevoerd. Op het fanatieke af. Ik heb veel veranderingen in het onderwijs moeten meemaken. En de meeste waren helaas geen verbeteringen. In mijn meer dan 44 jaar ‘in het onderwijs’ heb ik mijn ooit zo prachtige vak totaal kapot zien gaan. Momenteel besteed ik een deel van mijn vrije tijd aan het werken als vrijwilliger bij het Rode Kruis. Begonnen als chauffeur en hulpverlener op de bekende Rode Kruis bus en een poosje lid van het Dagelijks Bestuur van onze afdeling, heb ik mij een poos bezig gehouden met de opzet van een rijopleiding voor nieuwe chauffeurs op de rolstoelbussen en voor het Covid vervoer. Zeer afwisselend werk en af en toe doet het mij zelfs weer denken aan aspecten van mijn vroegere werk.

2 gedachten over “Milieubeheer. Een groot goed!

  1. Het zijn ook voor mij onbegrepen apparaten, De troep wordt op een hoop geblazen en lang een ander apparaat het op komt zuigen is alles weer overal heen gewaaid. Wat is er in ’s hemelsnaam mis met een bezem om de boel bij elkaar te vegen. En als er dan toch “werk verschaft moet worden” kan dat onkruid prima aangepakt worden met een soort staalborstel op steel, dat doe ik ook. Kortom, dit soort apparaten zijn me een doorn in het oog.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: